25 Haziran 2013 Salı

ALÇIPAN

ALÇIPAN

Kam Kartonpiyer Ustaları olarak Alçıpan Hizmeti vermekteyiz.
  Alçıpan Asma  Tavan Tavan-U Tavan-C profillerle veya Kutu Profille hazırlanan iskeletlere alçıpan giydirilmesiyle oluşturulan asma tavan modelidir.
 Biz KAM KARTONPİYER  olarak 1985 yılından beri bu işi yapmaktayız ve size en  temiz , en kaliteli  alçıpan asma tavan hizmetini vermek için  bu sektördeyiz .
Alçıpan Tavanın en iyi şekilde uygulanmasında  terazinin önemi büyüktür .Mutlaka işinin ehli olan ustalar tarafından yapılmalıdır yoksa şekli bozuk yapılar oluşabilir ; bu noktada da KAM KARTONPİYER'in deneyimli ustalarına güvenebilirsiniz.

ALÇIPAN NASIL UYGULANIR
Alçıpan asma tavan yapmadan önce  yapılacak alana göre iskele kurulur.
Hortum terazi yada lazerle kot alınır.
Düzgün bir görünüme sahip olması için boyalı ip yardımıyla çirpi vurulur . demir yada tavan u profilileri  matkap yardımıyla çizgi hizasında  monta edilir.
Monta edilen tavan u lar arasına  80 ile 110 cm aralıklarla ana taşıyıcı(tavan c) uygulanır. ana taşıyıcılar tavana tutturulması için askı çubuğu veya agrafla tutturulur. yada  kutu profille yapılırsa kaynakla tavana tutturulur.
Ana taşıyıcının düzgün olması profilin uçları arasına ip çekilerek  teraziye alınır. ana taşıyıcılara klips yardımıyla  60 cm veya 40 cm aralıklarla tavan c profil yada kutu profiller  yerleştirilir.
Böylece alçıpan asma tavanın iskeleti hazır hale gitirilir artık alçıpanın montalanma  işlemine başlanabilir.
Alçıpan en az iki kişi yardımıyla tavana vidalanarak monta edilir.
Ek yerlerine derz bandı çekilerek derz dolgu alçısıyla kapatılır. böylece alçıpanın uygulanma işlemi bitmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder